Pyrgos Kallistis Santorini

Pyrgos Kallistis Santorini

Pyrgos Kallistis, ook wel Pyrgos genoemd, is een pittoresk dorp gelegen op het prachtige Griekse eiland Santorini. Ver weg van de drukte van Fira en Oia, biedt Pyrgos een authentieke ervaring van het Cycladische leven, met zijn charmante witte huisjes, smalle geplaveide straatjes en adembenemende uitzichten.

Geschiedenis en erfgoed Pyrgos Kallistis

Pyrgos, wat “toren” betekent in het Grieks, dankt zijn naam aan de imposante 15e-eeuwse kasteelruïne die op de top van de heuvel staat. Het dorp heeft een rijke historie die teruggaat tot de Byzantijnse tijd en was ooit de hoofdstad van Santorini. Getuigen van dit rijke verleden zijn de talloze kerken en kapellen die verspreid over het dorp te vinden zijn, waaronder de opmerkelijke Agios Nikolaos Theotokaki uit de 10e eeuw en de Panagia Kasteli uit de 16e eeuw.

Pyrgos Kallistis Santorini straatje

Pyrgos Kallistis

Een typisch straatje in dit mooie dorp

Bezienswaardigheden en activiteiten

Pyrgos is een paradijs voor liefhebbers van wandelen en verkennen. Dwaal door de labyrint van smalle straatjes, bewonder de traditionele Cycladische architectuur en geniet van de prachtige uitzichten over de Caldera en de omliggende Egeïsche Zee. Bezoek de kasteelruïne voor een panoramisch uitzicht over het eiland.

Naast wandelen, biedt Pyrgos ook tal van andere activiteiten. Bezoek een van de lokale kunstgalerijen of ateliers, proef de heerlijke Griekse keuken in een van de traditionele taverna’s, of geniet van een ontspannende middag op een van de charmante terrasjes.

Kasteel

Bezoek de kasteelruïne

Tips voor een bezoek aan Pyrgos

  • Pyrgos is het best bereikbaar met de bus of taxi vanuit Fira of Oia.
  • Draag comfortabele schoenen, want de straten zijn steil en geplaveid.
  • Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er zijn tal van prachtige fotomogelijkheden.
  • Pyrgos is een populaire toeristenbestemming, maar het is minder druk dan Fira en Oia.
  • Bezoek Pyrgos in de vroege ochtend of late namiddag om de drukte te vermijden.

Gastvrije sfeer

Pyrgos Kallistis is een charmante en authentieke dorp op Santorini dat een perfecte ontsnapping biedt aan de drukte van de toeristische hotspots. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige uitzichten en gastvrije sfeer, is Pyrgos een dorp dat je zeker zal betoveren.

Pyrgos Kallistis Santorini video

Vakantie aanbiedingen Santorini

 941,00

Hotel Zephyros is een 3 sterren accomodatie in Kamari. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 941 per persoon.

 1.240,00

Hotel Cliff Side is een 4 sterren accomodatie in Firostefani. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1240 per persoon.

 1.065,00

Calderas Dolphin Suites is een 4 sterren accomodatie in Megalochori. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1065.00 per persoon.

 1.026,00

Levante Beach is een 3 sterren accomodatie in Kamari. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1026.00 per persoon.

 584,00

Hotel Beach Boutique is een 3 sterren accomodatie in Kamari. u boekt deze reis direct bij onze partner Sunweb. Nu vanaf EUR 584.00 per persoon.

 1.121,00

Atlas Boutique is een 3 sterren accomodatie in Kamari. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1121.00 per persoon.