Wandelen op Santorini

Wandelen op Santorini

Santorini staat bekend om zijn adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes en azuurblauwe wateren. Maar wist je dat het eiland ook een paradijs is voor wandelaars? Met talloze paden die door glooiende heuvels, langs dramatische kliffen en door charmante dorpjes slingeren, is er voor elk wat wils.

De beste tijd om te wandelen

De beste tijd om te wandelen op Santorini is in de lente (april-mei) of herfst (september-oktober) wanneer de temperaturen mild zijn en er minder kans is op regen. In de zomermaanden kan het erg warm en druk worden, vooral in de populaire dorpen.

Wandelroutes

Er zijn talloze wandelroutes op Santorini, variërend van korte en eenvoudige wandelingen tot uitdagende trektochten. Enkele van de populairste routes zijn:

Fira – Oia

Deze klassieke wandeling van 10 km voert je langs de rand van de caldera, met prachtige uitzichten over de zee en de omliggende eilanden.

Fira – Oia

Wandel over de Celdera

Imerovigli – Skaros Rock

Deze korte wandeling van 3 km biedt spectaculaire uitzichten over de caldera en Skaros Rock, een 300 meter hoge rotsformatie.

Skaros Rock

Wandel naar deze prachtige rots

Perissa – Ancient Thera – Kamari

Deze wandeling van 7 km voert je langs het beroemde Zwarte Strand, de oude ruïnes van Akrotiri en het charmante dorpje Kamari.

Kamari-Beach-Santorini

Kamari strand

Prachtig langs de kust wandelen

Megalochori – Pyrgos Kallistis

Deze wandeling van 5 km voert je door idyllische wijngaarden en traditionele dorpjes, met prachtige uitzichten over het eiland.

Pyrgos Kallistis wandelen op Santorini

Pyrgos Kallistis

Wandel 5 km door wijngaarden en dorpjes

Tips

  • Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op je wandeling. Draag comfortabele schoenen, neem voldoende water mee en bescherm jezelf tegen de zon.
  • Sommige paden op Santorini kunnen steil en rotsachtig zijn. Wees voorzichtig en draag geschikte schoenen.
  • In de zomermaanden is het belangrijk om vroeg op pad te gaan om de hitte te vermijden.
  • Er zijn talloze tavernes en cafés langs de wandelroutes waar je kunt stoppen voor een verfrissing of een maaltijd.
  • Respecteer de lokale omgeving en laat geen afval achter.

Wandelen op Santorini is een geweldige manier om het eiland te verkennen en te genieten van de natuurlijke schoonheid. Met een beetje planning en voorbereiding kun je een onvergetelijke wandelvakantie beleven.

Fira - Oia wandelen op santorini

Vakantie aanbiedingen Santorini

 584,00

Hotel Beach Boutique is een 3 sterren accomodatie in Kamari. u boekt deze reis direct bij onze partner Sunweb. Nu vanaf EUR 584.00 per persoon.

 697,00

Hotel Beach Boutique is een 3 sterren accomodatie in Kamari. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 697 per persoon.

 2.334,00

Regina Mare is een 4 sterren accomodatie in Imerovigli. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 2334.00 per persoon.

 742,00

Hotel en Appartementen Aegean Plaza is een 4.5 sterren accomodatie in Kamari. u boekt deze reis direct bij onze partner Sunweb. Nu vanaf EUR 742.00 per persoon.

 586,00

Hotel Iliada Odysseas Resort is een 3 sterren accomodatie in Perivolos. u boekt deze reis direct bij onze partner Sunweb. Nu vanaf EUR 586.00 per persoon.

 526,00

Terra Blue is een 3 sterren accomodatie in Kamari. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 526.00 per persoon.